Klub kresťanských pedagógov Michalovce

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Vydarený Deň rodiny v Michalovciach

Je povznášajúce vidieť rodiny, ktoré chcú počuť o tom, ako si udržať a posilniť rodinu ako takú. Na námestí Osloboditeľov v Michalovciach sa konal 24.5.2014 už 3. ročník Dňa rodiny a aj keď počasie poriadne potrápilo všetkých, podujatie sa skutočne vydarilo. Programu na námestí predchádzala svätá omša v rímskokatolíckom kostole Narodenia Panny Márie.
Fórum kresťanských inštitúcií, Klub kresťanských pedagógov Michalovce, mesto Michalovce, Mestské kultúrne stredisko Michalovce, Cirkevná Základná škola Michalovce, Rímskokatolícka cirkev Farnosť Narodenia Panny Márie v Michalovciach, Iuventa – národný program KomPrax a ďalší organizátori pripravili pestrý program – od vystúpení talentovaných rodín a talentov základných škôl v Michalovciach, cez výtvarnú súťaž Aby deti otca mali, aby mali mamu až po zábavné disciplíny pre rodinných súťažiacich: múmia, rodinný beh, strom rodiny, kolky a puzzle s kvízom. Odmeny pre malých súťažiacich boli síce malé, ale originálne a milé. Veľký záujem vzbudzovala trampolína, ktorú niektoré deti navštívili aj opakovane. Pre menšie deti boli k dispozícii hojdacie koníky. Zaujímavé bolo predstavenie Hasičského a záchranného zboru Michalovce, Červeného kríža Michalovce, techník práce s textilom a plstením , ktoré predvádzali rehoľné sestry saleziánky...
Dlhý rad bol aj pri maľovaní na tvár, niektoré výtvory pôsobili úplne neskutočne.
Jednoducho rodiny sa mali ako a kde zabaviť a zažiť spoločné zážitky – niektoré okamihy brali dych – napríklad babka s vnukom pomaly, ale isto pri rodinnom behu – boli úžasní. Pochopili, že nejde o prvé miesto, ale o ich spoločný zážitok. Dve dievčatká – sestry sa vyzdobili nielen krásnymi kvetmi vyrobenými vlastnoručne, ale ešte sa dali aj namaľovať na tvár – obe súťažili vo všetkých disciplínach dvakrát, aj keď vedeli, že už nebude odmena, jednoducho to urobili kvôli zážitku. Rodinka s jedným dieťatkom sa snažili vyrobiť úplne dokonalú múmiu a ako jedným z dvoch sa im to podarilo – bolo to ťažké – skúste si to, uvidíte... Strom rodiny, ktorý všetci zúčastnení spolu vytvorili, bol najkrajší zo všetkých – úplne nádherný. Snaha súťažiacich rodín sa vyplatila. Viacnásobne súťažiacich bolo viacero, aj keď odmeny boli symbolické. Horúce slnko dalo zabrať organizátorom, ale vďaka zabezpečenému občerstveniu a blízkej zmrzline nikto netrpel smädom a všetci skončili zdraví.
Zistili sme, že význam takejto akcie je v tom, že rodina zažije zážitky, aké v domácom prostredí nemá šancu zažiť – nové a vzrušujúce dobrodružstvo, presne také, aké má ich rodinu stmeliť a povzbudiť v ďalších spoločných prežívaniach. Vidieť na tvárach detí a rodičov to vzrušenie, nadšenie a radosť zo zážitkov bolo odmenou pre organizátorov a aj pre všetkých rodičov. Práca a snaha o úspech tejto akcie sa určite vyplatila. Tešíme sa o rok na nové rodinné dobrodružstvá.

Otília Sabolová

Klub kresťanských pedagógov Michalovce



Aktuality | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014